Front nodigde Neighbours Burning Neighbours uit voor een livesessie in een loods, ergens aan de kust bij Kijkduin. De kalmerende werking van strand en zee doet echter weinig om de intensiteit van deze kersverse Rotterdamse noiseband te bedwingen. Gitaren vliegen als granaatscherven om de oren, militante drums en gruizende baslijnen voeren een bloedstollende dodendans en de oerschreeuwen van Alicia Bréton Ferrer (ook de spil van The Sweet Release Of Death) doordringen vlees en bot. ‘Hesitate’ is constante samengeperste dreiging.

Naast Bréton Ferrer bestaat de bezetting van Neighbours Burning Neighbours uit drummer Aram Jorik Scheeve van shoegazers AC Berkheimer, plus Daanie van den IJssel (zang/gitaar) en Bart Kalkman (bas) van wijlen Cusack. Er is nog geen EP of album aangekondigd, maar als je beseft hoe dreigend en scherp de band nu al klinkt, dan gokken we dat het vuur zich vliegensvlug gaat verspreiden buiten de Rotterdamse contreien.

Regie: Marèl Jap-Sam
Cinematografie: Esther Kool
Productie en opname: Jasper Boogaard en Wessel van der Spek
Mix en master: Floyd Atema
Tekst: Jasper Willems

Neighbours Burning Neighbours begint zijn Europese tour op 9 mei in ’t Keldertje in Maastricht. Op 24 mei staat de band met Housewives in WORM, Rotterdam.

Gepost door:Front

Een reactie op “Een Front-livesessie: Neighbours Burning Neighbours – ‘Hesitate’

Reacties zijn gesloten.