De nonchalance waarmee de backing vocals net te laat invallen, het laconieke, hortend en stotende refreintje, de slepende openingsriff. Alles aan ‘Office Hell’, een van de twee nummers die Global Charming op een bloedhete zomeravond in V11 speelde voor het Front-videoteam, klinkt effortlessly cool. Maar laat je niet misleiden, want het Amsterdamse artpunk-kwartet heeft alles, ook die coolness, keurig ingecalculeerd.

De naam Global Charming hing al even in de lucht – in november 2019 speelde band al op het door Front gecureerde onderdeel van Le Mini Who? – maar met het onlangs verschenen debuut Mediocre, Brutal heeft de band zich bewezen als een van de meest veelbelovende bands uit de Subroutine Records-stal. Een band vol perfectionisten bovendien: frontman Jilles van Kleef had het nummer ‘Office Hell’, over zijn oersaaie kantoorbaan, al jaren liggen voor er eindelijk een zo-goed-als-perfecte versie was. In het broeiende ruim van het Rotterdamse lichtschip V11 speelde de band, naast ‘Office Hell’, ook het even ontspannen als onrustige ‘Heal’.

Cinematografie: Koen Bouman, Stan Wiersma & Peter Marcus
Extra camera: Rick Geene
Opname: Elmo Taihitu & Jasper Boogaard
Mix: Fokke de Wit
Master: Jasper Boogaard
Montage: Peter Marcus
Productie: Jim Luijten
Tekst: Ruben van Dijk

Gepost door:Front