Het is niets minder dan overweldigend hoeveel ongebreidelde energie er zit in de performance van Haru Nemuri, de muzikaal ongrijpbare “poetry rapper” uit Yokohama, Japan. Geen rem, geen rust, maar track na track een eindeloze staat van extase ’s avonds op het podium, met keer op keer een uitzinnige menigte aan haar voeten, maar schijnbaar ook op de vroege middag in een lege bierspeciaalzaak in Rotterdam. Het videoteam van Front filmde er een sessie.

Ongrijpbaar dus, want probeer er maar eens een label op te plakken: de muziek van Haru Nemuri, echte naam Haruna Kimishima, is geen J-Pop, geen punk, geen hiphop, geen noise pop, geen post-hardcore – en tegelijkertijd is het dat allemaal wel, in een muzikaal mengsel dat je hoofd doet duizelen.

Haru to Shura (naar een dichtbundel van Kenji Miyazawa) heet haar meest indrukwekkende wapenfeit tot nu toe – met teksten die haar veel Japanse fans hebben opgeleverd en een zinderende sound die haar tot ver daarbuiten beroemdheid in de blogosphere heeft opgeleverd. Wel zo passend voor een artiest die eerder dit jaar nog lukraak op Facebook vroeg of iemand in Europa haar misschien wilde boeken en alle benodigde skills voor Haru to Shura bij elkaar googlede. Van die plaat speelde ze voor Front ‘Night Swimming’ en ‘Underground’.

Foto’s: Sara Amroussi-Gilissen
Regie & montage: Peter Marcus
Cinematografie: Cheong Park & Peter Marcus
Opname, mix & master: Jasper Boogaard
Tekst: Ruben van Dijk

Met dank aan: Jim Luijten & Bierenzo.nl.

Gepost door:Front

Geef een reactie