Voor de derde sessie in samenwerking met Le Guess Who? is ons videoteam neergestreken bij Kapitaal, een belangrijke ontmoetingsplek en creatieve broedplaats in de Utrechtse Wijk C. In de eerste plaats is Kapitaal er voor de ‘printfreaks’, om posters en dergelijken te maken met zeefdruk, etsen of riso. Maar tussen de planten en prints organiseert Kapitaal ook lezingen en livemuziek. Front filmde er oedspeler Nawras Altaky, begeleid door Ghaeth Almaghoot.

Zijn oed had Nawras Altaky niet meegenomen toen hij een aantal jaar geleden uit Syrië naar Nederland vluchtte. Tijdens de oorlog in zijn geboorteland had hij het instrument volledig ontdekt en eigen gemaakt; een toevallige ontmoeting in Nederland moedigde hem aan de draad weer op te pakken. De in Utrecht woonachtige Altaky zet zich met zijn muziek nu onder meer in voor de kinderen in het Griekse vluchtelingenkamp Moria. Voor Front speelde hij, begeleid door begeleid door de Syrische klarinettist Ghaeth Almaghoot, het nummer ‘Autumn Nights’.

De sessie van Nawras Altaky & Ghaeth Almaghoot is onderdeel van Vunk On Vacation, een alternatief reisprogramma van het Le Guess Who?-festival. Waar de festivalbezoeker zich in een normaal jaar kan laten verrassen door spannende acts op interessante plekken door heel Utrecht, neemt de legendarische Rotterdamse dj David Vunk hen dit jaar mee op ontdekkingstocht door de Domstad. In de derde aflevering, hieronder te zien, doet hij onder meer mee aan een dansles van Stichting ’t Zonnetje en eindigt hij in bruin café Weerdzicht.

Cinematografie: Peter Marcus, Koen Bouman en Yuma Eekman
Productie: Nick Helderman en Noortje Koster
Opname: Jasper Boogaard en Fokke de Wit
Mix en master: Jasper Boogaard
Montage: Peter Marcus
Tekst: Ruben van Dijk

Front & LGW present: Nawras Altaky & Ghaeth Almaghoot – Autumn Nights
Vunk on Vacation – Episode 3, featuring Stichting ’t zonnetje, Kapitaal, and Nawras Altaky,
Gepost door:Front