Na livesessies met Nawras Altaky, a fungus en Greetje Bijma & Oceanic wordt onze samenwerking met Le Guess Who? tot een treffend einde gebracht door Conjunto Papa Upa, een psychedelische cumbiaband die mikt op dansbaarheid maar een beetje spanning allerminst uit de weg gaat. We legden het collectief vast in de koffiebranderij van Utrechts trots The Village.

Alex Figueira had tijdens zijn jeugd in Caracas nooit de luxe van “aural privacy” . In de straten, supermarkten, in het openbaar vervoer; muziek was overal. In die eerste jaren van zijn leven is het geluid van zijn band Conjunto Papa Upa diep geworteld. De in Amsterdam gevestigde band is een smeltkroes van salsa, surf, funk, cumbia, Caribische en afro-Latijns-Amerikaanse ritmes; een divers en kleurrijk muzikaal palet, waar de groove altijd de dienst uitmaakt. Voor Front en Le Guess Who? spelen ze ‘Libre Para Amar’ en ‘Bate Quebrao’ van hun debuutalbum Libre Para Amar.

De sessie van Conjunto Papa Upa is onderdeel van Vunk On Vacation, een alternatief reisprogramma van het Le Guess Who?-festival. Waar de festivalbezoeker zich in een normaal jaar kan laten verrassen door spannende acts op interessante plekken door heel Utrecht, neemt de legendarische Rotterdamse dj David Vunk hen dit jaar mee op ontdekkingstocht door de Domstad. In de vierde en laatste aflevering, hieronder te zien, bezoekt hij The Village Coffee in de Voorstraat en probeert hij het gehele speciaalbiermenu van De Kromme Haring uit.

Cinematografie: Peter Marcus, Koen Bouman en Yuma Eekman
Productie: Nick Helderman en Noortje Koster
Opname: Jasper Boogaard en Fokke de Wit
Mix en master: Fokke de Wit
Montage: Peter Marcus
Tekst: Ruben van Dijk

Front & LGW present: Conjunto Papa Upa – Libre Para Amar / Bate Quebrao

Vunk on Vacation – Episode 4, featuring The Village, Conjunto Papa Upa, Brewpub De Kromme Haring
Gepost door:Front