Weinig plekken in Utrecht zijn zo iconisch als het Centraal Museum, waar al sinds 1830 kunst van alle soorten en maten wordt getoond. Het museum vormt de perfecte plek voor een artistieke sessie met de avontuurlijke producer Oceanic en stemkunstenares Greetje Bijma. Het videoteam van Front legde hen vast in samenwerking met Le Guess Who?.

Op het eerste gezicht liggen ze werelden uit elkaar, de jonge technoproducer Oceanic en free jazz-zangeres Greetje Bijma. Oceanic (Job Oberman) maakte de afgelopen jaren naam met vooruitstrevende techno, in de kringen rond de Amsterdamse club De School en het Rotterdamse label Nous’Klaer. Greetje Bijma gaat al langer mee: sinds de jaren tachtig brengt ze albums vol improvisatie, falsetzang en scat vocals uit. Five Voices (1989), Tales of a Voice (1991) en Barefoot (1993) behoren tot haar meest gewaardeerde releases. Na een toevallige ontmoeting met Bijma bracht Pieter Jansen, labelbaas van yeyeh, de zangeres samen met Oceanic. Dit jaar volgde het gezamenlijke album Swallow A Party, dat zweeft tussen new age, ambient, techno en jazz, en eigenlijk precies klinkt zoals zijn titel doet vermoeden.

De sessie van Oceanic & Greetje Bijma is onderdeel van Vunk On Vacation, een alternatief reisprogramma van het Le Guess Who?-festival. Waar de festivalbezoeker zich in een normaal jaar kan laten verrassen door spannende acts op interessante plekken door heel Utrecht, neemt de legendarische Rotterdamse dj David Vunk hen dit jaar mee op ontdekkingstocht door de Domstad. In de tweede aflevering, hieronder te zien, bezoekt hij onder meer het eigenwijze Punk Pizza en de Oudegracht, “de Maas van Utrecht.”

Cinematografie: Peter Marcus, Koen Bouman en Yuma Eekman
Productie: Nick Helderman en Noortje Koster
Opname: Jasper Boogaard en Fokke de Wit
Mix en master: Fokke de Wit
Montage: Peter Marcus
Tekst: Dirk Baart

Front & LGW present: Greetje Bijma & Oceanic – Technicolour Dreams
Vunk on Vacation – Episode 2, featuring Punk Pizza, Centraal Museum, and Greetje Bijma & Oceanic

Gepost door:Front

Geef een reactie