Eerder dit jaar publiceerde muziekjournalist Jasper Willems een aantal online verhalen over de levendige Rotterdamse muziekscene die zich het afgelopen decennium ontvouwde. Front vatte het plan op om Jaspers verhalen uit te brengen in boekvorm. Na een succesvolle campagne via Voordekunst ziet Rotterdam Goddamn: an outsider’s testimony, Jasper Willems’ eerste boek, vandaag het levenslicht.

Onze dank gaat in de eerste plaats vanzelfsprekend uit naar Jasper Willems, zonder wiens enthousiasme, doorzettingsvermogen en vakmanschap Rotterdam Goddamn er niet was geweest. In zijn boek vertelt Jasper niet alleen met passie over muziek uit Rotterdam, maar vooral vol onvoorwaardelijke liefde over de mensen die hij er heeft leren kennen. Zoals Richard J. Foster schrijft in het voorwoord: “It’s commonplace amongst us who know him to say he gives everything to the things he loves. But he really does.” We sluiten ons daarbij aan en zijn blij een steentje bij te kunnen hebben dragen aan de publicatie van Jaspers boek.

Verder willen we graag de volgende mensen bedanken: Jimme Bakker, die Rotterdam Goddamn ontwierp en precies begreep waar het boek om draaide. Emiel Joormann, die de vrije geest van het boek én Rotterdam vatte in een eigenzinnige illustratie. Margaret Munchheimer, die gedurende het schrijfproces Jaspers messcherpe redacteur was, en Richard J. Foster, die op geheel eigen wijze een voorwoord schreef.

Michèle Margot, Chaim Smallegange, Xander van Dijck, Lara Arnoldus, Niek Hage en Marcel Kollen voor hun foto’s van alles dat zich in de afgelopen tien jaar afspeelde in de Rotterdamse muziekscene. Pics or it didn’t happen, tenslotte.

Koen ter Heegde en Niek Hofstetter, en Xander van Dijck, die platen beschikbaar stelden voor de Voordekunst-campagne waarmee Rotterdam Goddamn gefinancierd werd. Popunie en de Gemeente Rotterdam voor hun financiële bijdrage aan dit project.

Tenslotte bedanken we alle mensen die de publicatie van Rotterdam Goddamn mogelijk maakten door te doneren aan de Voordekunst-campagne. We wensen hen veel leesplezier en hopen hen in het begin van het nieuwe jaar te kunnen begroeten bij een releaseparty in Rotterdam.

Rotterdam Goddamn: an outsider’s testimony is te bestellen via deze link.

De Front-redactie
Dirk Baart
Jasper Boogaard
Dave Coenen
Ruben van Dijk
Jente Lammerts

Gepost door:Front