Maak een venndiagram van bubblegumpop en Prokofjev en in het gemeenschappelijke midden vind je enkel Kate NV. Het werk van de Russische multi-instrumentalist is even kinderlijk en zoet als dissonant en onvoorspelbaar – als een soort Peter en de Wolf on acid. Met tapedecks, synths en een scala aan andere apparatuur en instrumenten voor haar neus, is het aan ieder begin nog compleet onzeker waar de reis zal eindigen: soms is het een klein liedje, soms een betoverende, tien minuten-durende improvisatie. Dat laatste bleek het geval in de sessie die Front in de nazomer van 2019 opnam met Kate.

Kate Shilonosova, zoals haar volledige naam luidt, heeft haar roots in de punk (ze speelt eveneens in ГШ / Glintshake), studeerde jarenlang aan een muziekschool in Moskou, maar zag haar muzikale horizon pas echt verbreedt op de Red Bull Music Academy in Tokyo. Inmiddels reist ze in haar eentje de halve wereld over – om te spelen, én te fietsen, want daar ligt haar andere grote passie. Fietspaden zat in ieder geval, rondom Brouwerij Vlieland waar Front tijdens Into The Great Wide Open deze sessie filmde. Zowel de brouwerij als het festival hebben aan de totstandkoming bijgedragen.

Meer over de muziek en de fietsavonturen van Kate NV lees je in het interview dat Loulou Kuster vorig jaar voor Front met haar had.

Cinematografie: Thomas Foster en Sophie Gipmans
Montage: 
Jilles van Kleef
Productie en opname: 
Wessel van der Spek en Jasper Boogaard
Mix en master: 
Jasper Boogaard
Tekst: 
Ruben van Dijk

Met dank aan Bojan Bajic, Ferry Roseboom en Rients van Ganswijk. 

Gepost door:Front